Over halvdelen af alle mænd over 60 år har større eller mindre problemer med at få rejsning. De lider af erektil dysfunktion, ED, og har svært ved at få erektion eller vedligeholde den og derfor gennemføre et samleje.

Nye behandlinger kan i dag løse de mange slags rejsningsproblemer uden bivirkninger, fortæller speciallæge og professor i urologi ved Syddansk Universitet, Lars Lund.

Han har været med til at udvikle bl.a. trykbølgeterapi, som får penis til at udvikle flere blodkar i svulmelegemerne, hvilket øger blodcirkulationen. Også stamcelleterapi har vist gode tegn, men Lars Lund mener, vakuumpumpen er et alt for overset middel. Derudover findes der tabletter, hormon-gel og hormonindsprøjtninger. Nogle gange kan samtaler hos en psykolog med viden om ED være nødvendige.

Ved problemer bør man tale med sin egen læge først, siger Lars Lund. I de fleste tilfælde kan lægen via samtaler og undersøgelser finde årsagen, da overvægt og andre livsstilsfaktorer står for ca. halvdelen af alle tilfældene. Lykkes det ikke, kan lægen henvise til en speciallæge, som kan undersøge grundigere og sætte i gang med en passende indsats.