Hvis du en dag ønsker at få fjernet en tatovering, så sørg for at indgå en fast aftale omkring pris og antal af konsultationer med den klinik, der skal foretage indgrebet. Sådan lyder rådet fra 28-årige Camilla Overgaard Thomassen. Hun taler af erfaring. I 2013 fik hun lavet en venindetatovering udformet som en sløjfe på kravebenet. ”Egentlig affandt jeg mig aldrig med den, fordi den var så synlig. Da venindeskabet så røg et par år senere, følte jeg, at den tatovering skulle væk.”

Det var en helt igennem dårlig oplevelse. Jeg følte mig snydt og skulle være stoppet efter de seks aftalte behandlinger.

Hun kontakter en klinik, hvor indehaveren ikke mener, der er nogle problemer i forbindelse med en fjernelse. Camilla Overgaard Thomassen bliver tilbudt en god pris, og behandleren vurderer, at der vil være behov for fem-seks laserbehandlinger. ”Det er en sød sygeplejerske, som udfører behandlingerne, men efter seks gange er der ikke sket ret meget. Jeg får i alt 11 behandlinger og smider det dobbelte beløb. Tatoveringen sidder der stadig. Det var en helt igennem dårlig oplevelse. Jeg følte mig snydt og skulle være stoppet efter de seks aftalte behandlinger.”

Ny behandler

Et råd fra en ven får Camilla Overgaard Thomassen til at søge hjælp på en anden nyåbnet klinik i Hvidovre. ”De kigger på tatoveringen og giver mig et tilbud om, at jeg skal betale for tre behandlinger. Er der behov for yderligere, hæfter klinikken for dem. Og den aftale holdt. Der blev i alt brug for fem behandlinger og klinikken påtog sig som aftalt ansvaret for de to ekstra.” Camilla Overgaard Thomassen har en del tatoveringer. Og hun konstaterer stille og roligt, at det gør mere ondt at få dem fjernet end at få dem lavet. ”Jeg har fået mine tatoveringer i en periode, hvor den slags blev en trend. Det var noget, man burde have. Der er ikke nogle af de tatoveringer, jeg har i dag, som jeg fortryder. De er kun synlige, hvis jeg smider alt mit tøj. Men nej, jeg skal ikke have flere.”