PROFIL

  • Per Kølster
  • Formand for Økologisk Landsforening

”Økologisk dyrket byg vokser mere intenst og giver øllet mere fylde. En øko øl giver mere lyst til nydelse,” siger Per Kølster, Formand for Økologisk Landsforening og brygger og ejer af Kølster Malt og Øl. Det er de naturlige metoder og den skånsomme dyrkning uden kunstgødning og giftstoffer ude på marken, hvor naturen bestemmer, der gør øl økologisk.

Stolthed over egen øko øl

Som producent af øko øl, hvor han som noget enestående selv dyrker kornet og malter det, har Per Kølster set ”hemmeligheden” bag øko øl folde sig ud. ”Der følger en enorm begejstring med, når man selv håndterer processen og laver sin egen økologiske malt. Og stolthed over at tage økologien alvorligt,” siger han.

Øko øl for godt miljø

Økologisk øl er for dem, der tænker hele vejen rundt - på miljøet og på sig selv og det, de spiser og drikker. ”At drikke øko øl er ren mentalhygiejne,” konstaterer Per Kølster. Med øko øl får man gennemskuelighed og rene råvarer. Flere og flere lægger vægt på det, og økologisk øl er netop nu ved at få sit store gennembrud.