Stomi har af mange været betragtet som noget pinligt, selvom flere succesfulde kampagner har rådet bod på en del af det tabu. Specielt badesituationer, hvor du skal optræde uden tøj på, er en stor overvindelse for de fleste med stomi. Men livet som badeløve behøver ikke være slut, selvom du har stomi.

Kan jeg gå i svømmehallen igen?

Stomister kan gå til svømning, bade i badeland og ved stranden. De kan rejse også sydpå og oplever på den måde ikke nogen begrænsning. Specialdesignet badetøj tager højde for stomien. Udgangspunktet er funktionalitet og velvære/tryghed.

Kan jeg skjule min stomi, når jeg bader i omklædningen?

I svømmehallens omklædningsrum og under bruseren kan stomiopererede anvende et omklædningsbælte. De er udviklet i samarbejde med et testpanel bestående af mænd, kvinder og børn og findes både i badetøjsstof og i andre stoftyper, som f.eks. blonder til pigerne.

Hvordan kan jeg bedst camouflere min stomi på stranden eller i svømmehallen?

Flere stomiopererede mænd efterspørger muligheden for at kunne kombinere en top med deres badebuks. Det er muligt at få en en top fremstillet i hurtigttørrende stof.  T-shirts og tanktops har lidt ekstra vidde, så de ikke sidder helt tæt omkring hoften. En ny mere tætsiddende top er netop udviklet i samarbejde med mænd, som gerne vil have ekstra hold på stomiposen, for eksempel når de dyrker sport.

Findes badetøj til stomister, som ligner almindeligt badetøj?  

Badetøj til stomister er designet med det udgangspunkt, at det ikke skal adskille sig fra andet badetøj på markedet. Små diskrete detaljer giver optimal funktion – for eksempel forhøjet talje, rynker, løsthængende skørt og indvendig lomme til stomiposen.