Mange danskere kender sikkert det med at have lyst til slik og søde sager lidt for ofte, og den afhængighed genfinder man også ved eksempelvis rygning. For 51-årige Vibeke Nybro var det sukkerindtaget, der havde taget overhånd. Hun havde forsøgt at lægge det på hylden, men faldt altid i igen. På et tidspunkt havde hun en danselærer, som med succes havde prøvet Biofeedback flere gang i forbindelse med sine afhængighedsudfordringer.  ”Jeg tænkte på, om det kunne være noget for mig, og besluttede mig for at prøve en biofeedbackbehandler,” fortæller Vibeke Nybro.

Biofeedback i to omgange

”Jeg prøvede første gang i starten af 2014, og det virkede rigtigt godt, men efter min mor døde juni 2014 begyndte jeg at løbe. Man skal spise, når man løber, og jeg fik desværre trangen til sukker igen. Det var en lidt sjov oplevelse hos behandleren, Hans Ole. Jeg fik noget sat på hovedet - nogle elektroder, som blev rykket lidt rundt fra hovedet til mave og ben,” siger Vibeke Nybro og fortsætter: ”Det, der sker under behandlingen, er, at der sendes impulser ind i hovedet via denne tingest. Impulserne blokerer for nogle af de tvangstanker, man kan have som ’misbruger’ af den ene eller anden art. Samtalen under forløbet var også meget behagelig, fordi man ikke behøvede at koncentrere sig om det, der foregik i selve behandlingen. Inden behandlingen talte terapeuten om, hvilke problemer han kunne se, der muligvis var i min krop,” fortæller Vibeke Nybro og tilføjer, at den nye behandling igen fjernede tvangstankerne om sukker. Vibeke Nybro anbefaler gerne biofeedback til andre, men man skal selvfølgelig selv være indstillet på at gøre noget ved sin afhængighed.

Sliktrangen forsvandt

Selve metoden med biofeedback handler om at sende frekvenser ind i kroppen. De genopretter kroppens naturlige tilstand og åbner for blokader og ubalancer i kroppen. ”I begyndelsen havde jeg stadigvæk stærk trang til slik, men efter et par dage, hvor jeg også besluttede mig for, at det skulle være slut, forsvandt trangen. Det, behandleren gjorde, hjalp mig i kombination med min egen beslutning om at lade være med at spise så meget sødt. Det kræver, at man selv vil det, ellers nytter det ikke noget,” mener Vibeke Nybro, som i dag har helt styr på sit sukkerforbrug. Slik og søde sager er ikke helt forbudt, men forbruget er under kontrol.

Sønnen holdt op med at ryge

Vibeke Nybro blev så begejstret for resultatet, at hun fortalt sin søn om det. Han var ryger og gik med til at prøve biofeedback. Men det var ikke med stor begejstring, han vendte hjem fra behandlingen. ”Han var temmelig sur, for han mente ikke, der var sket noget med ham i forbindelse med behandlingen. Dagen efter røg han en halv cigaret, og allerede to dage efter havde han fuldstændig mistet lysten, så behandlingen havde fået fat i noget. I dag, tre år efter, er han stadigvæk helt fri af nikotintrangen,” slutter Vibeke Nybro.